Analýza spotreby domácností SR: ECM prístup - König, Brian, 1983-
Analýza spotreby domácností v SR založená na ekonometrickom prístupe ECM. V príspevku sú analyzované hlavné determinanty spotreby SR z rôznych horizontov. V prvej časti je uvedená metodológia ECM modelov a princíp kointegrácie. Druhá časť sa zameriava na popis skonštruovaného modelu spotreby. Záverečná časť obsahuje konkrétne odhady dlhodobého rovnovážneho vzťahu a modelu ECM.