Dilema výučby makroekonómie na prvom stupni univerzitného štúdia a empirická štúdia - Szomolányi, Karol, 1976-
Ako by mala byť vyučovaná makroekonómia v prvom stupni univerzitného štúdia. Autor porovnáva dva prístupy založené na teórii reálneho hospodárskeho cyklu a na súčasnej keynesovskej teórii. Odporúčanie výučby makroekonómie na prvom univerzitnom stupni využitím mikroekonomických východísk.