Analýza vývoja hypotekárnych úrokových sadzieb vybraných krajín Eurozóny - Horvátová, Eva, 1958-
V predkrízovom období jednoznačne prevládali vo vybraných krajinách fixné úrokové sadzby. S nástupom krízy v 3. štvrťroku 2008 však došlo k miernemu posunu preferencií dlžníkov voči variabilnej sadzbe (Belgicko, Taliansko) v dôsledku rekordne nízkych sadzieb. Koncom roka 2011 však znovu na trhu prevládala fixná úroková sadzba. Vývoj úrokových sadzieb na hypotékach v Belgicku, Francúzsku, Írsku, Nemecku, Portugalsku, Španielsku, Taliansku.