Ako pomôcť podnikateľskej platobnej disciplíne - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
Zhoršovanie platobnej disciplíny v podnikateľskom sektore na Slovensku pokračuje aj v roku 2012. Na vine je napríklad dopytová kríza v niektorých segmentoch priemyslu, hlavne stavebníctve. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila Podnikateľská aliancia Slovenska na vzorke 156 respondentov takmer štyri pätiny podnikateľov pesimisticky predpokladá, že platobná disciplína sa ešte zhorší. Každá desiata faktúra na Slovensku má splatnosť dlhšiu ako tri mesiace. Manažment pohľadávok sa teda postupne stáva nevyhnutným faktorom a nástrojom redukcie rizika vzniku platobnej neschopnosti