Čínska hospodárska reforma a vývoj ekonomiky od roku 1978 - Šturc, Boris, 1961-
V roku 1978 , po rokoch štátnej kontroly všetkých výrobných aktív sa čínska vláda pustila do veľkého programu ekonomickej reformy. Reformy zasiahli všetky odvetvia národného hospodárstva a svojím významom ďaleko presahujú ekonomickú oblasť. Ekonomická liberalizácia, marketizácia, privatizácia. Podpora a vznik súkromných spoločností. Zvláštne ekonomické zóny, regióny ekonomického rozvoja. Hrubý domáci produkt podľa odvetví v sledovanou období 1980 – 1990.