Vlastnícke bývanie a financovanie bytovej výstavby v Slovenskej republike systémom stavebného sporenia - Vidová, Jarmila, 1967-
Bývanie ako jeden z kľúčových faktorov v boji proti sociálnemu vylúčeniu a nezamestnanosti. Bývanie podporuje súlad medzi spoločenstvami a v pracovnom prostredí umožňuje dosiahnutie cieľov udržateľného rozvoja . Bývať znamená zo sociologického hľadiska žiť v určitom spoločenstve, mať pocit spolupatričnosti, istoty a bezpečia, vyplývajúci zo zaradenia do tohto spoločenstva. Bývanie by sa malo chápať zo širšej perspektívy príťažlivosti miest v kontexte posilňovania ich rastového potenciálu a potenciálu vytvárania pracovných miest. Historický pohľad na stavebné sporenie. Stavebné sporenie na Slovensku. Vývoj výšky štátnej prémie v Slovenskej republike za roky 1992 - 2013.