Odkedy a ako platia SZČO poistné na základe príjmov za rok 2012 - Zahoranová, Andrea
Pri posudzovaní vzniku alebo zániku povinného nemocenského poistenia a povinného dôchodkového poistenia SZČO sa posudzuje príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti podľa § 6 ods. 1 a 2 zákona o dani z príjmov za rok 2012 podľa daňového priznania k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2012.