Vývoj HDP SR pred a počas súčasnej krízy - Kotlebová, Jana, 1969-
Napriek tomu, že slovenská ekonomika patrí medzi menej zaujímavé krajiny, čo sa týka jej príspevku na HDP eurozóny, svojou dynamikou rastu HDP patrí k jej kľúčovým členom. Zámerom príspevku je zhodnotiť vývoj HDP Slovenska výdavkovou metódou od roku 2005 po súčasnosť. Z pohľadu vývoja slovenskej ekonomiky je možné za pozitívny hodnotiť návrat k zahraničnoobchodnej aktivite na úroveň z pred krízy a taktiež udržiavanie spotreby obyvateľstva na viacmenej stabilnej úrovni.