Posudzovanie potrieb likvidity bankového systému v eurozóne - Kozmová, Lucia
Súčasná globálna kríza spôsobila, že sa otázka riadenia likvidity kladie do popredia. Posúdenie potrieb likvidity bankového systému je kľúčovým prvkom pre prideľovanie likvidity prostredníctvom operáciií na voľnom trhu v rámci Eurosystému. Porovnanie objemu operácií na voľnom trhu a potrebného objemu rezerv za rok 2012. Benchmark pridelenia hlavných refinančných operácií a jeho výpočet.