Princípy tvorby opravných položiek pre korporátnych klientov v čase finančnej krízy - Schwarzová, Mária
Príspevok analyzuje princípy stanovenia opravných položiek pre korporátnych klientov v čase finančnej krízy a prezentuje vybrané zverejňované údaje bankami, ktoré podávajú obraz o finančnej situácii súvisiacej s tvorbou opravných položiek v zmysle súčasných požiadaviek NBS. Príspevok tiež poukazuje na objemy tvorby opravných položiek vybraných komerčných bánk SR v rámci znehodnotenia finančných nástrojov a ich dopad na hospodársky výsledok v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1606/2002 zo dňa 19. júla 2002.