Medzinárodné štandardy pre finančné vykazovanie podľa IAS/IFRS - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Medzinárodné štandardy pre finančné vykazovanie podľa IFRS (International Financial Reporting Standards) a US GAAP (US Generally Accepted Accounting Principles), ktoré predstavujú systémy finančného výkazníctva. Často sa v praxi tieto systémy zamieňajú s účtovnými systémami, ale IFRS a US GAAP neobsahujú účtovné postupy. Systémy pre vykazovanie účtovníkom stanovujú, akou formou majú informovať. Teda neupravujú postupy, ale upravujú výstupy. Sú zamerané na výsledok.