Zmeny vo význame domáceho dopytu pre generovanú produkciu vo svetovej ekonomike v období rokov 1995 - 2009 - Lábaj, Martin, 1982-
Zmeny v produkcii generovanej domácim dopytom pre 40 krajín svetovej ekonomiky od roku 1995 do roku 2009. Výsledky analýzy poukazujú na nárast významu globalizácie svetovej ekonomiky, ktorá viedla k poklesu produkcie generovanej domácim dopytom vo väčšine skúmaných ekonomík v období rokov 1995 – 2005. Údaje zároveň odkrývajú vplyv hospodárskej recesie v roku 2009 na svetovú ekonomiku, ktorý sa prejavil v náraste významu domáceho dopytu pre produkciu generovanú v danej krajine.