Prínosy a slabé stránky regulačných opatrení BASEL III - Tkáčová, Daniela, 1954-
Bankovníctvo je najregulovanejšie odvetvie ekonomiky. Regulácia by mala zabezpečiť také podnikateľské prostredie, ktoré minimalizuje vznik bankových kríz a následné roztočenie špirály finančnej krízy. Takýmto regulačným opatrením je aj Basel III, pozitíva a slabé miesta uvedeného regulačného rámca.