Regulácia bánk ako východisko z krízy - Klimiková, Mária
Posledná kríza, ktorá zasiahla finančné inštitúcie vyvolala opatrenia zo strany vládnych inštitúcií v USA a v Európskej únii, ako: Dodd-Frankov zákon o reforme Wall Street a o ochrane spotrebiteľa, Volkerovo pravidlo, dodatok senátorky Collinsovej, smernica Európskeho parlamentu a Rady, ktorou sa stanovuje rámec pre ozdravenie a riešenie krízových situácií úverových inštitúcií a investičných spoločností, správa expertnej skupiny Európskej komisie o štrukturálnej reforme bánk (tzv. Liikanenova správa), záverečná správa Nezávislej komisie pre bankovníctvo (tzv. Vickersova správa) - stručné informácie o každom opatrení. Inštitucionálny dohľad nad finančným trhom v Európe.