Projektová orientácia ako predpoklad úspešnosti a udržateľnosti organizácie - Miklošík, Andrej
V príspevku sa autor zameriava na poukázanie na významnosť projektového riadenia v organizácii a na nastavenie podmienok a dôležitých aspektov procesu zmeny orientácie riadenia organizácie smerom k projektovému riadeniu. V praxi sa stretávame s tromi typmi začlenenia projektov a projektového riadenia v organizácii. Tieto tri formy determinujú pozíciu projektov a projektových manažérov a tímov v organizačnej štruktúre. Každá z nich má svoje špecifiká, ktoré ovplyvňujú efektivitu výsledkov, rozdeľovanie úloh, kooperáciu na projektoch a ďalšie výstupy.