Overenie modifikácie Hercheho merania hodnôt II - Vokounová, Dana, 1962-
Škály na meranie postoja jednotlivcov k objektu. Zostrojenie škály. Likertova škála. Testovanie Likertovej škály na Hercheho systéme hodnôt. Meranie hodnôt prostredníctvom dvoch modifikácií Likertovej škály jednoznačne ukázalo, že citlivejšia 9-stupňová škála je vhodnejšia než 4-stupňová škála.