Význam ekonomickej pridanej hodnoty (EVA – Economic value added) pri hodnotení výkonnosti podnikateľského subjektu - Horvátová, Eva, 1958-
EVA - ukazovateľ finančnej výkonnosti podniku, ktorý je spojený s vyhodnotením tvorby bohatstva pre vlastníka podniku v priebehu určitého obdobia. Výpočet EVA. Koncepcia EVA (Economic value added) a hodnotenie výkonnosti podnikateľského subjektu na základe pohľadu vlastníka, ktorému nestačí jednoduchý účtovný zisk, ale potrebuje dosahovať zisk pokrývajúci aj náklady vlastného kapitálu. Niektoré problémy použitia EVA. Pozitívne dopady EVA.