SOA v informačných systémoch podniku - Červenka, Peter, 1976-
Príspevok vysvetľuje problematiku servisne orientovaného architektonického prístupu SOA v informačných systémoch podniku, ktorý je pozicionovaný voči technológiam grid computingu a cloud computingu. Následne je rozoberaná aplikácia SOA v smere podnikových zberníc ESB a webových službách. Princípy fungovania webových služieb príspevok podáva z pohľadu kooperácie s UDDI registrami pri orchestrálnych a choreografických transakciách.