Perspektívy dohôd o voľnom obchode medzi EÚ a regiónom východnej Ázie - Drieniková, Kristína, 1982-
Spolupráca Európskej únie s regiónom východnej Ázie je posilňovaná snahou o liberalizáciu vzájomného obchodu na základe uzatvárania dohôd o voľnom obchode novej generácie. Prvou ázijskou krajinou, s ktorou takáto dohoda vstúpila do platnosti, je Južná Kórea. K nej sa pripojí dohoda so Singapurom, s ktorým boli rokovania ukončené koncom roka 2012. Ďalej sa predpokladá uzatváranie dohôd aj s ďalšími ázijskými partnermi – Indiou, Japonskom a s krajinami ASEAN, konkrétne s Malajziou, Vietnamom a Thajskom.