Komparácia právnej úpravy sprievodcu v cestovnom ruchu v Českej a Slovenskej republike - Fodranová, Iveta, 1959-
Cieľom práce bolo komparovať právne postavenie sprievodcu cestovného ruchu na Slovensku a v Čechách, ako aj zistiť zistiť mieru implementácie smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2006/123/ES z 12. decembra 2006 o službách na vnútornom trhu, ktorej kľúčovým cieľom a tým aj prijatého zákona je najmä zabezpečiť poskytovateľom usadeným v členskom štáte ES voľný pohyb služieb na základe odstránenia právnych a administratívnych prekážok, ktoré sťažujú, zdražujú alebo inak neprimerane obmedzujú možnosti poskytovania služieb v inom (hostiteľskom) členskom štáte. Na dosiahnutie stanoveného cieľa boli použité predovšetkým legislatívne zdroje.