Posudzovanie nákladov na kvalitu - Karkalíková, Marta
Príspevok poukazuje na sledovanie nákladov vzťahujúcich sa na kvalitu ako špecifickú ekonomickú kategóriu. Hodnotenie nákladov na kvalitu je pre podnik dôležitým nástrojom na dosahovanie vysokej úrovne rentability výrobkov, na zlepšenie ich kvalitatívnych vlastností, pričom všetky uvedené faktory výrazne ovplyvňujú celkovú finančnú situáciu firmy. Význam zavedenia systému manažérstva kvality v organizácii.