Tvorba nového modelu trhového hospodárstva - Sedlák, Mikuláš
Etické zdroje liberálneho trhového hospodárstva. Kalvínska etika ako východisko trhového hospodárstva. Prístupy A.Smitha a B. Mandevilleho k morálnemu zmyslu podnikania. Etické hodnoty neoklasickej ekonómie. Maximalizácia zisku - mytológia primárneho cieľa podniku. Negatívne stránky a cyklický vývoj kapitalistickej ekonomiky.