Proces vzdelávania a jeho investičná náročnosť - Vidová, Jarmila, 1967-
Investíciami do ľudského kapitálu nazývame všetky činnosti, ktoré napomáhajú navyšovať, respektíve akumulovať ľudský kapitál. Aktivity a činnosti jednotlivcov, ktoré zvyšujú budúce výnosy z ľudského kapitálu.