Multifaktorové chápanie energetickej bezpečnosti - Bocora, Ján
Analýza energetickej bezpečnosti z pohľadu rôznych koncepcií a prístupov. Ucelený prehľad o kľúčových hodnotových prvkoch energetickej bezpečnosti na začiatku 21. storočia. Vymedzenie tejto problematiky ako multifaktorovej veličiny.