Teória optimálnej menovej oblasti a jej vplyv na menovú integráciu - Danišová, Soňa, 1981-
Teoretické východiská teórie optimálnej menovej oblasti. Hospodárske kritéria teórie optimálnej menovej oblasti. Politické kritéria teórie Optimálnej menovej oblasti. Teória optimálnej menovej oblasti a asymetrické šoky. Štyri fázy prístupov k teórii optimálnej menovej oblasti. Pre a proti vstupu do menovej únie alebo do zóny fixného kurzu. Teória optimálnej menovej oblasti a jej aplikácia na Slovenskú republiku ako člena eurozóny. Teória optimálnej menovej oblasti a jej aplikácia na Českú republiku, jednu z kandidátskych krajín na vstup do eurozóny.