Otázka protiraketovej obrany vo vzťahoch medzi NATO a Ruskou federáciou - Holas, Lukáš
Stručná analýza otázky protiraketovej obrany v rámci vzťahov medzi NATO a Ruskou federáciou. Tento, v súčasnosti jeden z najaktuálnejších kontroverzných problémov vo vzťahoch medzi danými aktérmi je načrtnutý na teoretickej báze teórie hier a hry s nulovým súčtom. Historická analýza skúmanej otázky. Návrhy riešenia súčasnej stagnácie v riešení tohto problému. Kľúčový význam v danom procese je predovšetkým v paralelách medzi protiraketovou obranou a riešením otázky vesmírnej spolupráce počas studenej vojny.