Štátny jazyk, ústava a rastúce jazykové požiadavky na imigrantov (príklad Nemecka) - Krempová, Ľubica, 1959-
Ústava a štátny jazyk v Nemeckej spolkovej republike. Snahy o uzákonenie nemeckého jazyka v ústave. Politická a právna stránka uzákonenia nemeckého jazyka v ústave. Imigračná politika Spolkovej republiky Nemecko a jej jazykové požiadavky. Goetheho inštitút a jazyková príprava.