Prax obchádzania antidiskriminačného zákona: odmeňovanie - Gálik, Rudolf
Neposkytnutie informácie o mzde. Prideľovanie práce podľa osobných kompetencií pracovníkov aj napriek tomu, že pracovníci majú rovnaké opisy práce a dostávajú rovnakú mzdu. Odmeňovanie buď bez formálneho systému hodnotenia pracovného výkonu, alebo bez stanovených kritérií merania pracovného výkonu. Nerovnaké zaobchádzanie s pracovníkmi. Rozdielne zaobchádzanie s vlastnými pracovníkmi a prenajatými pracovníkmi.