Svet tajných služieb po Snowdenovi - Škvrnda, František
Ironizácia USA ako United Stasi of America. Edward Snowden a jeho poukázanie na jadro mašinérie masívneho odpočúvania a špehovania globálneho charakteru s využitím najmodernejších technických prostriedkov. Prelomový moment tajných služieb USA? E. Snowden a pomenovanie "whistle-blower". Medzinárodnopolitická hystéria založená na bezmocnosti. Incident s lietadlom bolívijského prezidenta. Zatvorenie ambasád na Blízkom východe. Skomplikované rusko-americké vzťahy.