Niektoré kompetencie obce ako zriaďovateľa vo vzťahu k riaditeľovi - Miklóssy, Ján
Kompetnecie obce ako zriaďovateľa vo vzťahu k riaditeľovi školy, jeho práva a povinnosti vo vzťahu k obci, ktorých osvojenie je nevyhnutné v záujme bezproblémového chodu škôl.