Valorizácia kultúrno-historického potenciálu pre potreby cestovného ruchu - Plesník, Pavol, 1956-
Návrh spôsobu zhodnotenia využiteľnosti kultúrnohistorických pamiatok pre tvorbu ponuky v cestovnom ruchu. Predmetom skúmania sú historické objekty, pri ktorých je dôležitá ich umelecko-historická hodnota, ako aj ich fyzický stav a prístupnosť verejnosti, čo sú dôležité aspekty zhodnotenia využiteľnosti objektov. Prípadová štúdia valorizácie kultúro-historického potenciálu v regióne Spiš.