Politika trhu práce v zhoršených ekonomických podmienkach - Klimko, Roman, 1985-
Trh práce v rámci Európskej únie a snaha zmierniť jeho nepriaznivé efekty. Stabilizácia zamestnanosti a zabránenie sociálnemu vylúčeniu. Jednotlivé politiky trhu práce, ktoré boli zamerané na udržanie zamestnanosti, tvorbu pracovných miest a podporu mobility.