Problémy kriminality v Slovenskej republike a v Európskej únii - Veselovská, Stanislava, 1957-
Problém kriminality narastá aj vplyvom globálnej hospodárskej, finančnej a sociálnej krízy, ktorá so sebou priniesla neistotu a napätie medzi ľuďmi vo všetkých krajinách EÚ. Faktory súvisiace s množstvom a závažnosťou zločinov v jednotlivých krajinách.