Postavenie eura ako meny v medzinárodnom menovom systéme - Vargová, Andrea
Dôvody vzniku eura. Súčasné problémy eurozóny a zachovanie si postavenia eura v medzinárodnom menovom systéme. Vývoj výmenného kurzu eura za posledných 10 rokov k aprílu 2013. Obchodovanie medzi menami. Prehľad ponuky a dopytu pri obchodovaní mien. Intervencie, ktoré volajú po zavedení novej globálnej meny.