Narúšanie súkromia zamestnanca na pracovisku a v spoločných priestoroch zamestnávateľa - Macová, Marcela
Kontrolný mechanizmus, na základe ktorého môžu v zákonom stanovených medziach zamestnávatelia sledovať svojich zamestnancov na pracovisku. Ochranu súkromia rieši zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. ako aj Ústava Slovenskej republiky - právo na ochranu súkromia a medzinárodné dohovory.