Kontrasty v súčasných trendoch a zodpovedné správanie mladých ľudí - Vokounová, Dana, 1962-
Aktuálne trendy v spoločnosti a prezentovanie výsledkov prieskumu realizovaného medzi študentmi Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Akademická a odborná verejnosť poukazuje na niektoré protichodné trendy, medzi ktoré patria napríklad nadspotreba vs. nižšia spotreba alebo racionálne nákupné správanie vs. hedonistické. Výsledky prieskumu okrem iného ukázali, že mladí ľudia považujú problematiku ochrany životného prostredia za dôležitú a uvedomujú si vplyv jednotlivca a jeho aktivít na životné prostredie.