Práva spotrebiteľov v EÚ a SR: Spoločné európske kúpne právo a mechanizmus ADR - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Priority Stratégie Európskej spotrebiteľskej politiky EÚ na roky 2007 – 2013. Aplikovanie čiastkových úloh týkajúcich sa týchto priorít so zameraním na možnosti zlepšenia právnej ochrany spotrebiteľa v rámci cezhraničných obchodov a možnosti spotrebiteľov domáhať sa svojich práv v prípade vzniku problémov pri plnení kúpnej zmluvy. Navrhované Spoločné európske kúpne právo a jeho význam. So žiadosťou o mimosúdne vyrovnanie sporov sa môžu spotrebitelia v EÚ obrátiť na celoeurópsku sieť ADR (Alternative Dispute Resolution – Alternatívne riešenie sporov), ktorá od roku 2010 funguje aj na území SR pod názvom OMBUDSPOT – mimosúdne spotrebiteľské centrá.