Energeticko-bezpečnostné aspekty ťažby nekonvenčného zemného plynu v USA - Bocora, Ján
Analýza vplyvu rastúcej ťažby nekonvenčného zemného plynu v USA na vývoj dovozu a vývozu zemného plynu. Faktory, ktoré viedli k úspešnému rozvoju nekonvenčných zdrojov plynu. Vzájomný súvis rastúcej ťažby bridlicového plynu a klesajúceho importu plynu do USA. Predpoklady pre rast exportu zemného plynu z USA.