Vplyv podoby čínskeho rozvoja na vývoj príjmovej nerovnosti - Buzinkai, Matej
Vplyv, ktorý mala podoba čínskeho rozvoja na vývoj príjmovej nerovnosti v krajine. Autor vymedzuje tri základné typy príjmovej nerovnosti, pričom v príspevku analyzuje jeden z nich – celkovú príjmovú nerovnosť, ktorú meria pomocou Giniho koeficientu. Čerpaním údajov z viacerých renomovaných zdrojov sa mu podarilo vytvoriť obraz vývoja celkovej príjmovej nerovnosti v ČĽR období 1980-2012.