Biodiversity and human health - current issues in policy and research - Černota, Mikuláš, 1979-
Niekoľko tém súčasného výskumu v oblasti biodiverzity a zdravia človeka. Klimatické zmeny a ich vplyv na stav živých organizmov, vrátane zdravia človeka. Hrozby ako vektorové ochorenia, strata základných ekosystémových služieb, ktoré podporujú životné funkcie prírody a vyššia intenzita hydrometeorologických činiteľov predstavujú výzvu pre hľadanie cesty pre zvýšenie úžitkov z prostredia nad stratami, ktoré v súčasnosti narastajú. Nové poznatky dokazujú veľa pozitívnych efektov biodiverzity na mentálne zdravie, obehový systém človeka ako aj potravinové zdroje.