Issues of Military Sociology Development in Slovakia - Škvrnda, František
Vznik a rozvoj vojenskej sociológie na Slovensku. Pohľad na vojenskú sociológiu v českej a slovenskej literatúre. O začiatkoch formovania vojenskej sociológie v 60. rokoch 20. storočia. Vojenská sociológia v SR po roku 1969. Teoretický pohľad na slovenskú vojenskú sociológiu.