Alternatívne školy na Slovensku a vo svete - Neupauerová, Zuzana
Alternatívne školstvo je alternatívou k tradičnej škole. Líši sa od nej viac než len detailmi alebo jedným systémovým znakom. Ide o novšiu, efektívnejšiu školu a efektívnejší rozvoj osobnosti žiaka či študenta.