O koľko štát príde na podvodoch s vratkami DPH? - Neupauerová, Zuzana
Za väčšinu tovarov a služieb platíme na Slovensku 20-percentnú DPH. Výnimkou sú lieky, zdravotné pomôcky a knihy, za ktoré platíme DPH vo výške 10 percent. Keďže väčšinou nakupujeme veci za 20-percentnú DPH, tak je priemerná daň, ktorú platíme, 18,7 percenta.