Prekážky obnovenia rokovaní medzi štátom Izrael a Palestínou (štátom Palestína) - Janečka, Miroslav
Prekážky, ktoré komplikujú mierový proces medzi Izraelom a štátom Palestína. História rokovaní medzi týmito dvomi subjektmi. Jednotlivé problematické oblasti dlhodobo znemožňujúce úspešné zavŕšenie rokovaní. Možné scenáre ďalšieho vývoja mierového procesu. Pokiaľ Izrael nezastaví výstavbu osád na Západnom brehu a vo Východnom Jeruzaleme, rozhovory nebudú obnovené a Palestínčania budú hľadať iné spôsoby ukončenia okupácie.