Challenges and opportunities of globalization: EU approach towards development in Africa - Kovalčíková, Naďa
Globalizácia a jej dopad na Afriku. Rozvojová politika EÚ a medzinárodná pomoc sa vyvíjajú v rozvojových krajinách vrátane krajín v Afrike. Zatiaľ čo EÚ tam predstavuje najväčšieho darcu, iní aktéri sa tiež podielajú na vývoji afrických záležitostí. Postupne sa ozývajú silnejšie hlasy podporujúce africkú zodpovednosť a riešenie problémov. Autor však ponúka argumenty presadzujúce kombináciu upravenej rozvojovej politiky popri možnosti zvýšenej zodpovednosti Afriky za svoj kontinent.