Politické priority Baracka Obamu v druhom funkčnom období - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Súčasný americký prezident Barack Obama riadi krajinu v čase, keď čelí ekonomickej ale z časti aj ideologickej kríze. USA sa musia vysporiadať s množstvom problémov, ktoré ovplyvňujú pozíciu krajiny – ekonomická kríza, postoj k imigrantom, zdravotná reforma, výzvy spojené s formulovaním priorít v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky.