Koncepcia zlyhania štátu vo svetle kritických prístupov - Pajtinka, Viliam
Poskytnutie prehľadu kľúčových výhrad ku koncepcii zlyhania štátu vychádzajúc pritom z kritických teórií medzinárodných vzťahov. Západný etnocentrizmus, ahistorickosť a pejoratívne hodnotiace súdy. Účelná absencia objektivity, nejednoznačnosť kritérií a idealizácia. Západný štátocentrizmus a hybridný štát.