Sociálno ekonomické dopady prírodných katastrof - Pintová, Eva
Prírodné katastrofy v kombinácii s inými faktormi majú veľký a skôr negatívny vplyv na človeka života a jeho sociálnu a ekonomickú situáciu. Najviac ovplyvnené sú predovšetkým menej rozvinuté krajiny, ktoré čelia zlej finančnej situácii, čo sa týka jej obyvateľov. To je dôvod, prečo je absolútne nevyhnutné pomôcť týmto ľuďom po katastrofe, ale predovšetkým vytvárať a rozvíjať efektívny systém environmentálneho manažérstva, ktorý by viedol k prevencii.