Organizácia Spojených národov v arabskom svete - Satková, Monika
Spoločné znaky arabských krajín, ktoré spôsobili, že práve Organizácia Spojených národov je v súčasnosti jedným z najvýznamnejších partnerov arabských krajín pri budovaní nových politických systémov po udalostiach tzv. "arabskej jari". Príspevok analyzuje postavenie a činnosť Organizácie Spojených národov v súvislosti s konaním volieb v krajinách, v ktorých následkom povstaní "arabskej jari" došlo k pádu dovtedajších autoritatívnych režimov. Zmeny režimov a následné voľby prebehli v troch krajinách arabského sveta, a to v Tunisku, Egypte a Líbyi.