Rebalancing process from Germany's perspective - Sinproh, Chalotorn
Globálne nerovnováhy sa výrazne znížili od nedávnej finančnej krízy. Najefektívnejšie riešenie ako riešiť tieto nerovnováhy je tzv. "rebalancing process". Skutočne, "rebalancing process" prebieha rýchlejšie v prebytkových krajinách ako je Nemecko. Príspevok analyzuje a vysvetľuje proces globálneho vyrovnávania v tejto krajine. Nemecko prispelo k nastoleniu rovnováhy v eurozóne v roku 2012, ale vyrovnanie nevyhnutných strát s úspechom je niekde inde. Niektoré oblasti ako očakávané mzdy, zvyšovanie potenciálneho rastu, väčšie výdavky a štrukturálne formy na trhu práce môžu byť súčasťou vyváženia nemeckej ekonomiky. Nové postupy EÚ pre monitorovanie a korigovanie makroekonomickej nerovnováhy.